Sessió 29

DESCRIPCIÓ DE LA SESSIÓ

M’havia proposat els  objectius següents:

 • Fer la posada en comú de la planificació
 • Aplicar una de les tècniques de revisió
 • Conèixer les tècniques x millorar l’estil

ANÀLISI I REFLEXIÓ DESPRÉS DE LA SESSIÓ

 • Punts forts

Em va agradar com vaig plantejar el repàs del qüestionari de  la planificació de l’entrada. Vaig notar algunes reticències a l’hora de reflexionar. Volen ensenyament tradicional, tot ben mastegat.

Va ser interessant el debat que es va produir mentre em revisaven el text. Em vaig posar en el seu lloc quan comentem els textos: l’acarnissament. Hauria d’haver gravat la discussió. “No m’acaba d’agradar l’estil. No sé dir per què, però em recordes com escric.” “ Al final quants són dos o tres els Pet Shop Boys? Què m’importa tanta descripció” “Ah, si haguéssiu llegit l’entrada, hauríeu vist que hi ha penjat uns vídeos que t’ajuden a entendre el text.”Vaig sortir un pèl capcot, però amb ganes de revisar l’entrada.

Els va agradar que els fes cinc cèntims de com vaig preparar i redactar l’entrada. Vaig ignorar les idees principals de dos paràgrafs.

 • Punts febles

“Fem alguna cosa o m’adormo?” reacció ocasionada pel fet a observar i analitzar textos.

QUÈ ES POT MILLORAR? COM HO FARÉ?

Quant a la reflexió del qüestionari de la planificació, hauria d’haver fet adonar-los com agrupem les idees (els aspectes pel quals interroguen).

Hauríem de fer més vegades l’intercanvi de rols, posar-nos en lloc dels alumnes. I ells també.

Cal una entrada explicant tot el procés.

DESCRIPCIÓ DE LA PROPERA CLASSE

ASPECTES QUE CAL RECORDAR

2 Respostes to “Sessió 29”


 1. 1 LaMirandolina febrer 27, 2011 a les 12:55 pm

  Veig que continues treballant el procés de creació de textos. Ens hi podríem estar tota la vida, oi? La reflexió final que fas “Hauríem de fer més vegades l’intercanvi de rols, posar-nos en lloc dels alumnes” em recorda una idea que no sabia dir-te on la vaig llegir (tal vegada a “Reparar l’escriptura” o “Descriure escriure”, tots dos del Cassany). Deia que una manera de fer evident el procés d’escriptura als alumnes era que els docents féssim alhora la mateixa feina que nosaltres els encarreguem per tal que vegin que pensem, planifiquem, relacionem, reescrivim, revisem… Se m’acudeix que fins i tot estaria bé poder-nos col·locar una càmera al front per enregistrar en vídeo tot el procés mentre escrivim per mostrar-ho als estudiants. I, per què no, enregistrar els passos dels estudiants també! 🙂

 2. 2 Jaume febrer 27, 2011 a les 7:28 pm

  T’agraeixo el consell. Potser me’l rumio però no suporto la imatge distorsionada i la velocitat de les imatges d’aquestes càmeres subjectives. ja hi vaig prou, d’accelerat:

  Volia escriure una entrada relatant aquesta experiència, però la mandra i vergonya han pogut més. No cal gravar l’alumnat, només que s’expliquin el procés ja n’hi ha prou. Ho pots llegir en el bloc de Felipe Zayas: http://fezaher.blogs.uv.es/2010/12/12/que-hacemos-cuando-escribimos-conclusiones/


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Piulades

Clicades

 • 1.186 clics

Uneix 1 altre subscriptor

A %d bloguers els agrada això: